Selanik gevreği nasıl yapılır
Biscotti tarifi
Selanik gevreği ve Biscotti aslında görüntü ve lezzet olarak birbirine benziyorlar, biscotti biraz kalınca baton şeklinde yapılıp kesilerek fırınlanırken Selanik gevreği biraz daha ince olarak tepsiye yayılarak yapılıyor ve biz her ikisini de seviyoruz :) Kapağı sıkıca kapatılmış kavanoz veya teneke kutularda iki hafta kadar tazeliğini koruyan Selanik gevreklerini özellikle yolculuklarda yada akşam çayın yanında atıştırmalık olarak bulundurmaya çalışıyorum.
Malzemeler:- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı irice dövülmüş badem veya ceviz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
- Diğer malzemelerde eklenir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılıp, üzeri düzeltilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Bir iki parmak kalınlığında kesilip, kesilen kısımlar üste gelecek şekilde tekrar tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında iyice kuruyana kadar tutulur.
- Soğuduktan sonra tepsiden alınan dilimler kavanoza konulup, kapağı kapatılır.