Malaga Pasta Tarifi
Malaga Pasta Nasıl YapılırMalzemeler:
Pasta Kekinin Malzemeleri:
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı un
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Pastacı Kreması Malzemeleri:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı silme un
- 1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
- 1 çay bardağı silme toz şeker
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 paket vanilya
Ganaj Malzemeleri:
- 200 ml süt kreması
- 120 gram bitter çikolata (60+60 gram)
- 1 çay bardağı fındık kırıntısı
İç Malzemesi:
- 7 adet muz
Yapılışı:
Pasta Kekinin Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara kırılır.
- Toz şekerin yarısı yavaş yavaş yumurtanın beyazlarına eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılır.
- Yumurtaların sarısına kalan toz şekerin yarısı eklenip mikserle çırpıldıktan sonra süt, un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilya da eklenip karıştırılır.
- Yumurta akları azar azar alınıp, köpüğü söndürülmeden aynı yönde kaşıkla karıştırılarak yumurta sarılarının olduğu kaba karıştırılır.
- Pişirme kağıdı yayılmış büyük boy borcama alınıp, kaşığın tersi ile her yeri eşit kalınlıkta olacak şekilde yayılır.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
- Piştikten sonra kağıtla birlikte borcamdan alınıp ızgara tel üzerinde soğumaya bırakılır.
Pastacı Kremasının Yapılışı:
- Derin bir tencerenin içine süt, un, nişasta, toz şeker ve yumurta sarısı konulup, el çırpıcısı ile karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.
- Ocaktan alınan kremaya tereyağ ve vanilya eklenerek mikserle çırpılır.
- Çırpılan kremanın kabuk bağlamaması için üzeri streç film ile örtülüp soğuması beklenir.
- Soğuyan krema istenirse sıkma torbasına doldurulur.
Ganaj Yapılışı:
- Sos tenceresine konulan süt kreması içi su dolu başka bir tencere içine konularak ocak üzerinde benmari usulü ısıtılır.
- Isınan kremaya parçalara ayrılmış çikolatalar konulup eriyene kadar kaynatmadan karıştırılıp ocaktan alınır.
- Oda sıcaklığına gelince içine fındık kırıkları da eklenip, buzdolabında bekletilir.
Pastanın Yapılışı:
- Kek ters çevrilip altındaki yağlı kağıt çıkartıldıktan sonra biraz da muzların büyüklüğüne bağlı olarak 12-14 dikdörtgen parçaya kesilir.
- Altına yağlı kağıt serilmiş ızgara tel üzerine alınan kek parçalarına kaşık yardımıyla veya sıkma torbası ile krema sıkılır.
- Muzlar soyulup ortadan iki parçaya kesilerek kremanın üzerine bastırılır.
- Muzun kenarlarını da kaplayacak şekilde taşan krema ile sıvanıp buzdolabında bekletilir.
- Buzdolabından alınıp, her tarafı hazırladığımız ganaj ile kaplanıp, kenarları fındık kırıkları ile süslenir.