Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 paket hazır kemalpaşa tatlısı (140 gram)
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 50 gram tereyağı
- Hindistan cevizi
- İstenen meyveler ve taze nane yaprakları
Yapılışı:
- Derin bir tencereye su ve toz şeker konulup, toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Şerbet kaynamaya başlayınca bir paket kemalpaşa tatlısı tencereye dökülür.
- Kısık ateşte 15-20 dakika şerbeti çekene kadar ara sıra karıştırılır.
- Tatlıların şerbeti süzülerek servis tabağına alınıp, soğuması beklenir.
- Başka bir tencereye buğday nişastası, un, toz şeker ve süt konulup, sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Tereyağı da eklenip, karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Kullanacağımız kapların içi ıslatılıp, fazla suyu süzülür.
- Kaplara bir iki parmak yüksekliğinde muhallebi dökülüp, biraz bekledikten sonra soğumuş kemalpaşa tatlılarından biri üzerine yerleştirilir.
- Kemalpaşa tatlısının üzerini örtecek şekilde kalan muhallebi de kaplara paylaştırılır.
- Tercihen bir gece buzdolabında bekletilir.
- Ertesi gün muhallebinin kolay çıkması için kenarlarından bıçak yardımıyla biraz açılır.
- Hindistan cevizi serpilmiş servis tabağına ters çevrilerek, istenen meyve ve nane yapraklarıyla süslenir.