Portakal şerbeti tarifi
Portakal şerbeti nasıl yapılır
Kış boyunca, özellikle hastalandıkça portakal, mandalina gibi içinde bol miktarda C vitamini olan narenciye tüketimimiz biraz daha artıyor.Bu durumda en iyisi taze sıkılmış portakal suyu ama her zaman hazırda portakal suyu bulmak mümkün olmayınca hem kendiniz hem de misafirlerinize ikram etmek için portakal şerbeti yapabilirsiniz.Şekerini istediğiniz ölçüde koyabilir yada gerekirse daha sonra biraz sulandırarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler:- 1,5 kilogram portakal
- 8 su bardağı içme suyu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Su ve toz şeker koyulaşana kadar kaynatılıp, ocaktan alınır.
- Portakalların suyu sıkılıp, önce süzgeçten sonra da tülbentten geçirilir.
- Koyulaşan şuruba portakal suyu da eklenip, bir iki taşım birlikte kaynatılır.
- Soğuduktan sonra buzdolabında bekletilerek, servis edilir.