Bebek enginarlı iç bakla yemeği tarifi
Enginarlı taze iç baklalı yemek nasıl yapılır
Bebek enginarlar ve iç bakla ikisi bir arada gerçekten dayanılmaz bir lezzet.Çok hafif ve rafine bir yemek ama o kadar kısa bir sezon ki, vakti geçmeden nerede ise her gün başka bir enginar tarifi deneyip mümkün olduğunca bu faydalı sebzelerden yararlanmak gerekir diye düşünüyorum.
Malzemeler:
- 10 adet bebek enginar
- Yarım kilogram iç bakla
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 2 adet limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Enginarların dış yapraklarından bir iki sıra kopartılıp, atılır.
- Taze sapları ile birlikte iki, üç parçaya bölünür.
- Göbek kısımları temizlenip, limonlu unlu suya konulur.
- İç baklalar bıçakla çizilip, dış kabuğundan çıkartılır.
- Yemeklik doğranan kuru soğan, zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Un eklenip biraz daha kavrulur.
- Su, tuz, limon suyu, iç bakla ve enginarlar da eklenir.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika yumuşayıncaya kadar pişirilir.