Pitahayalı tart tarifi
Ejder meyveli tart
Meyveli tart nasıl yapılır
Pitahayalı, kivili, cennet elmalı, frambuazlı tart tarifi
Pitahaya yada Ejder meyvesi (Dragon Fruit) ilginç görüntüsü nedeniyle internette görüp merak ettiğim meyvelerden biriydi.Vietnam, Tayvan, Meksika ve Güney Amerika'da yetişen bir kaktüsün meyvesiymiş, içerdiği besin ve mineraller yönünden de çok zenginmiş ama sanıyorum ülkemizde henüz satılmıyor ya da ben satıldığını görmedim. Bulduğum ilk fırsatta aldığım, bu dışı pembe içi beyaz ilginç görüntülü meyve kullanılarak yapılmış hiç bir tarife rastlayamayınca, uyacağını düşündüğüm meyvelerle birlikte meyveli tart olarak yaptım. Meyvelerin kararmaması ve daha parlak görünmesi için üzerine jöle hazırlayıp, dökebilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
- 1 adet pitahaya (ejder meyvesi)
- 2 adet cennet elması
- 2 adet kivi
- 20 adet frambuaz
- 1 paket tart jölesi
- Kenarı için, minik bisküvi veya kurabiyeler
- Bisküviler mutfak robotunda parçalanır.
- Oda sıcaklığında ki yağ ile yoğurulur.
- Kenarları hafifçe yükseltilerek 24 cm çapında kelepçeli kalıba yayılır.
- Üzerine bastırılarak düzleştirilip, buzdolabına konulur.
- Derin bir tencerede sütün içine toz şeker, un ve buğday nişastası eklenir.
- Karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
- Pişmeye yakın vanilya eklenip, karıştırılır.
- Muhallebi soğuduktan sonra bir poşet toz krem şanti eklenip, mikserle iyice çırpılır.
- Muhallebi buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın üzerine kaşık yardımı ile yayılır.
- Kullanılacak meyvelerin kabukları soyulur, dilimlenerek muhallebinin üzerine dizilir.
- İstenirse tart jölesi çok az su ile hazırlanarak meyvelerin üzerine yayılır.
- Servise kadar buzdolabında bekletilir.