Şeker hamurlu kurabiye tarifi
Şeker hamurlu kurabiye nasıl yapılır
Umut hiç bitmeyen bahar mevsimidirİçinde kar da yağar, fırtına da kopar
Ama; çiçekler açmaya hep devam eder.
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 2,5-3 su bardağı un
- Oda sıcaklığındaki yağ diğer malzemelerle karıştırılır.
- Un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
- Üzeri kapatılıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
- Unlanmış tezgah üzerinde merdane ile bir parmak kalınlığında açılır.
- Yaprak ve çiçek kalıbı ile kesilip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, 15-20 dakika kadar pişirilir.
- Soğuyan kurabiyelere ballı su sürülüp, kalıp ile kesilmiş şeker hamurları yapıştırılır.
- Şeker hamurundan minik çiçekler yapılıp, çiçek kurabiyelerin üzerine yapıştırılır.