Portakal suyunda kereviz yemeği tarifi
Portakallı kereviz yemeği tarifi
Çiçek kereviz yemeği nasıl yapılır
Pek çok faydasına rağmen sofralarımızda sıkça yer verilmeyen, sevmeyeni çok olan sebzelerden biri de kereviz olunca, çiçek şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesip portakal suyuyla pişirerek belki cazip hale getirebilirim diye düşündüm :)
Malzemeler:
Malzemeler:
- 1 kilogram kereviz
- 3-4 adet havuç
- 1 adet limonun suyu
- 2 adet portakalın suyu
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kereviz yaprakları
- Tuz
- Kerevizlerin kabukları soyulup, yıkanır, halkalar halinde doğranır.
- Kararmaması için, limon sıkılıp üzerini geçecek kadar suyun içinde bekletilir.
- Kereviz dilimleri kalıpla çiçek şeklinde kesilir.
- Dilimlerin ortası ve havuçlar da çiçek kalıpla kesilir.
- Kereviz dilimlerinin ortasında ki boşluklara havuç dilimleri yerleştirilir.
- Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleştirilir.
- Kereviz dilimleri yayvan bir tencereye dizilir.
- Taze kereviz yaprakları da eklenir.
- Kerevizlerin üzerine limon ve portakal suyu dökülür.
- Tuz ve zeytinyağı da eklenerek, yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Ilık servis edilir.