24 Eylül 2014 Çarşamba

BADILCAN BALIĞI

Badılcan balığı tarifi
Badılcan balığı nasıl yapılır

     Her bölgemizin kendine has şivesi olunca; buralarda da domatese domat, mısıra darı, incire yemiş, patlıcana badılcan denildiğinden ve kızarmış görüntüsü de balığa benzediğinden bu kızartmaya badılcan balığı denilmiş :) Badılcan balığını denemek isterseniz; patlıcanların çiğ kalmaması için ince ince şeritler halinde dilimleyerek hazırladığınız karışıma iyice bulayıp, kızarttıktan sonra henüz çıtır çıtırken sıcak servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 2-3 adet kemer patlıcanı 
  • 1 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım çay kaşığı karbonat 
  • Kızartmak için zeytinyağı  
Yapılışı:
  • Patlıcanlar yıkanıp, soyulur, ince uzun şeritler halinde doğranır.
  • Acısının çıkması için, tuzlu su dolu bir kabın içinde bekletilir.
  • Acı suyu çıkan patlıcanlar elimizle sıkılarak alınır.
  • Başka bir kapta unun içine yumurta kırılır.
  • Tuz, karabiber ve karbonat eklenir.
  • Yavaş yavaş su eklenerek koyu kıvamlı bir bulamaç yapılır.
  • Patlıcanlar bu karışıma iyice  bulanır.
  • Derin bir kapta kızdırılmış zeytinyağına atılarak kızartılır.
  • Yağını emmesi için kağıt havlu üzerine alınır.
  • Sıcakken, istenirse yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nurdan'cığım, sevgiler.

      Sil
  2. Bu tür kızartmalar çok lezzetli oluyor. Hele yanına yoğurtlu sos hazırlayıp, bana bana yemesi ayrı keyif. Her sebzeye de yakışıyor bu yöntem. Patlıcanla hiç denemedim ama eminim çok da lezzetli oluyordur. Aklımda olsun ben de yapayım bir gün. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de aklınızda olsun hemen hemen her sebzeyle güzel oluyor :) Sevgilerimle.

      Sil
  3. bende bu tarifi yaparım ama patlıcanları önce suda haşlar sonra bulayıp kızartırım. ozaman içinin çiğ kalma olasılığı hiç yok. ellerine sağlık. hazır aklıma gelmişken akşama yapayaım hemen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçinin çiğ kalmaması için ben patlıcanı ince ince dilimliyorum.Çiğ kalmaması için haşlamak kesin çözüm ama tadı değişmiyor mu ?

      Sil
  4. Bizler de Aydında ala diri közlenmiş{yani iyice sulanana dek közlenmemiş} patlıcanla yaparız ;) elinize sağlık

    Funda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim o hali de çok güzel oluyordur, sizinde elinize sağlık.Teşekkürler, sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...