19 Ocak 2018 Cuma

CİPSLİ PARMAK TAVUK

Cipsli parmak tavuk tarifi
Cipsli tavuk kızartması tarifi
Cipsli tavuk tarifi
     Çalıştığım yıllarda hafta içinde daha pratik yemekler yaptığımdan  bir kaç tavuk göğsü veya tavuk kanadı alarak çok kısa sürede hazırlanabilen cipsli parmak tavukları bazen ana yemek bazen de meze veya ara sıcak olarak yapardım. Epey uzun zamandır yapmadığımdan unutmuşum ve dolayısıyla paylaşmamışım. İsterseniz bir gece önceden tavuk göğüslerini sos içinde bekletebilir yada aceleniz varsa beklemeden baharatlı cips kırıntılarına bulayarak da kızartabilirsiniz.
Malzemeler: 
  • Yarım kilogram kadar tavuk göğsü
  • 1 paket baharatlı mısır cipsi 
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un 
  • Karabiber, Tuz
  • Kızartmak için zeytinyağı

Yapılışı: 
  • Tavuk göğüsleri yıkanıp, kurulanıp parmak boyutunda ince uzun kesilir.
  • Tavuk parçaları önce çırpılmış yumurtaya sonra tuz ve baharat eklenmiş una sonra tekrar çırpılmış yumurtaya  ve en sonda ufalanmış cipslere iyice bulanır.
  • Azar azar kızgın yağa atılıp, çevrilerek kızartılır.
  • Yanında pilav veya patates kızartması ile sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...