Fırında Baharatlı Patates Tarifi
Malzemeler:
- 1 kilogram taze patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 diş dövülmüş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Patatesler yıkanıp, kabukları iyice fırçalandıktan sonra kurulanır.
- Zeytinyağı, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar derin bir kap da karıştırılır.
- Patatesler de eklenerek iyice karıştırılır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilip, yağlanan patatesler yayılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
- Sıcak servis edilir.
- Ben garnitür olarak kullanacağımdan bebek patates de denilen taze minik patateslerden kullandım.Siz orta boy patates kullanacaksanız, kolay pişmesi için patatesleri elma dilimi gibi doğrayarak yada on beş dakika kadar haşladıktan sonra aynı işlemleri yaparak pişirebilirsiniz.
Benimde vazgeçilmezlerimdedir kendisi,
YanıtlaSilellerine sağlık....
Hem kolay hem de lezzetli daha ne olsun değil mi :) Çok teşekkür ederim.
Sil