Haşhaşlı Bükme Tarifi
Haşhaşlı Bükme Nasıl YapılırMalzemeler:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 6,5 su bardağı un
- 1 su bardağı haşhaş ezmesi
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
- Haşhaş ezmesine zeytinyağı ve toz şeker eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezilir.
- Unun yarısı yoğurma kabına elenip, ortası havuz gibi açılır.
- Açılan boşluğa ılık su, ılık süt, toz şeker ve kuru maya konulup, karıştırılarak on dakika kadar bekletilir.
- Yarım su bardağı zeytinyağı, yumurtanın beyazı, tuz ve kalan un da azar azar eklenerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri örtülüp yarım saat kadar mayalanması için bekletilir.
- Mayalanan hamur tezgahta bir iki kez yoğurulup, beş bezeye ayrılarak mutfak havlusu ile üstleri örtülür.
- Bezeler birer birer çok az unlanmış tezgah üzerinde merdane ile açılır.
- Açılan bezelerin arasına haşhaş ezmeli karışım sürülüp, ince dövülmüş ceviz serpilir.
- Bezeler bitene kadar aralara haşhaşlı ezme sürülüp, hepsi üst üste konulur.
- En üste konulan hamur elimizle bastırılıp, etrafından çekiştirilerek biraz daha büyütülür.
- Hamurdan iki üç parmak kalınlığında şeritler kesilir.
- Kesilen şeritler burularak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biraz aralıklı olacak şekilde yan yana yerleştirilir.
- Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp, yarım saat kadar da tepside mayalanması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilip, ilk sıcaklığı geçince ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.