5 Ekim 2019 Cumartesi

HAŞHAŞLI BÜKME

Haşhaşlı Bükme Tarifi
Haşhaşlı Bükme Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya 
  • 3 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzerine )
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 6,5 su bardağı un 
İç malzemesi:
  • 1 su bardağı haşhaş ezmesi 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı ceviz


Yapılışı: 
  • Haşhaş ezmesine zeytinyağı ve toz şeker eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezilir.
  • Unun yarısı yoğurma kabına elenip, ortası havuz gibi açılır.
  • Açılan boşluğa ılık su, ılık süt, toz şeker ve kuru maya konulup, karıştırılarak on dakika kadar bekletilir.
  • Yarım su bardağı zeytinyağı, yumurtanın beyazı, tuz ve kalan un da azar azar eklenerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üzeri örtülüp yarım saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Mayalanan hamur tezgahta bir iki kez yoğurulup, beş bezeye ayrılarak mutfak havlusu ile üstleri örtülür.
  • Bezeler birer birer çok az unlanmış tezgah üzerinde merdane ile açılır.
  • Açılan bezelerin arasına haşhaş ezmeli karışım sürülüp, ince dövülmüş ceviz serpilir.
  • Bezeler bitene kadar aralara haşhaşlı ezme sürülüp, hepsi üst üste konulur.
  • En üste konulan hamur elimizle bastırılıp, etrafından çekiştirilerek biraz daha büyütülür.
  • Hamurdan iki üç parmak kalınlığında şeritler kesilir.
  • Kesilen şeritler burularak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine biraz aralıklı olacak şekilde yan yana yerleştirilir.
  • Üzerine önceden ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp, yarım saat kadar da tepside mayalanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirilip, ilk sıcaklığı geçince ılık servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...