Pirinçli Pazı Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram pazı
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 adet domates veya 6-7 yemek kaşığı kışlık domates sosu
- Tuz
Yapılışı:
- Pazı yaprakları zedelenmeden yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
- Pazının taze sapları ve yaprakları ayrı ayrı doğranır.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
- Domates sosu ve pazının doğranmış sap kısımları eklenerek biraz kavrulur.
- Doğranan pazı yaprakları, pirinç, tuz ve bir çay bardağı su eklenerek tencerenin kapağı kapatılıp pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
Bugün bende pişiricem, çok faydalı.Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler.Size de afiyet olsun :)
SilPirinçsiz olarak yapılabilir ama yumurtalısı da çok güzel oluyor:)
YanıtlaSilSarması da güzel olur :)
Sil