16 Ekim 2019 Çarşamba

PİRİNÇLİ PAZI YEMEĞİ

Pirinçli Pazı Yemeği Tarifi
Pirinçli Pazı Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 kilogram pazı 
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 yemek kaşığı pirinç 
  • 2 adet domates veya 6-7 yemek kaşığı kışlık domates sosu  
  • Tuz
Yapılışı: 
  • Pazı yaprakları zedelenmeden yıkanıp, süzülmeye bırakılır.
  • Pazının taze sapları ve yaprakları ayrı ayrı doğranır.
  • Kuru soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Domates sosu ve pazının doğranmış sap kısımları eklenerek biraz kavrulur.
  • Doğranan pazı yaprakları, pirinç, tuz ve bir çay bardağı su eklenerek tencerenin kapağı kapatılıp pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.


4 yorum:

  1. Bugün bende pişiricem, çok faydalı.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Pirinçsiz olarak yapılabilir ama yumurtalısı da çok güzel oluyor:)

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...