Kuskus Salatası Nasıl Yapılır
Yeşil Mercimekli Kuskus salatası Tarifi
Malzemeler:- 1 su bardağı kuskus
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 demet maydanoz
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- 1 adet minik küp doğranmış kırmızı biber
- 1 su bardağı minik küp doğranmış havuç
- 1 su bardağı minik küp doğranmış kornişon turşu
- Yarım çay bardağı küçük boy kapari
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet limonun suyu
- Tuz
Yapılışı:
- Yeşil mercimek iyice yıkanıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ile biraz diri kalacak şekilde püre olmadan haşlanır.
- Kara suyu dökülüp, soğuk sudan geçirildikten sonra süzülür.
- Başka bir kap içinde kuskus yumuşayana kadar makarna gibi haşlanıp, süzülüp, soğuk sudan geçirilir.
- Haşlanmış mercimek ve kuskusa zeytinyağı, tuz ve limon suyu eklenip karıştırılır.
- Kırmızı biber, havuç ve kornişon turşu mümkün olduğunca küçük küçük doğranır.
- Doğranmış maydanoz, haşlanmış mısır taneleri ve kapariler de eklenip, malzemelerin hepsi karıştırılarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.