14 Ekim 2019 Pazartesi

MİLFÖYLÜ ARMUT TATLISI

Milföylü Armut Tatlısı Tarifi
Armut Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
  • 4 adet armut 
  • 8 adet kare milföy hamuru 
  • 1 çay bardağı su 
  • Yarım limonun suyu 
  • 8 yemek kaşığı toz şeker 
  • 8 tatlı kaşığı hibiskus
  • 2-3 adet çubuk tarçın 
  • 15-20 adet karanfil 
Üzerine: 
  • Dondurma veya Kaymak
  • Ceviz

Yapılışı: 
  • Armutlar ortadan dikine iki parçaya bölünüp, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra tencereye dizilir. 
  • Üzerine toz şeker, hibiskus çiçekleri, tarçın, karanfiller ve su da eklenerek armutlar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Milföy hamurları merdane ile çok inceltilmeden açılır.
  • Armutlar soğuyup, şerbeti süzüldükten sonra milföy hamuru üzerine yerleştirilir.
  • Hamur armuta sarılarak şekil verilir.
  • Armutlar alta, kürdanla delikler açılmış hamur kısmı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirilir.
  • Servis ederken üzerine dondurma veya kaymak konulup, dövülmüş cevizle süslenir.

4 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK, HARİKA GÖRÜNÜYOR.....

    YanıtlaSil
  2. a ne ilginç yaa armut mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu armut versiyonu ama elma veya ayva ile de yapılmaya uygun bir tarif :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...