Milföylü Armut Tatlısı Tarifi
Armut Tatlısı Tarifi
Armut Tatlısı Tarifi
- 4 adet armut
- 8 adet kare milföy hamuru
- 1 çay bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 8 tatlı kaşığı hibiskus
- 2-3 adet çubuk tarçın
- 15-20 adet karanfil
- Dondurma veya Kaymak
- Ceviz
Yapılışı:
- Armutlar ortadan dikine iki parçaya bölünüp, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra tencereye dizilir.
- Üzerine toz şeker, hibiskus çiçekleri, tarçın, karanfiller ve su da eklenerek armutlar yumuşayana kadar pişirilir.
- Milföy hamurları merdane ile çok inceltilmeden açılır.
- Armutlar soğuyup, şerbeti süzüldükten sonra milföy hamuru üzerine yerleştirilir.
- Hamur armuta sarılarak şekil verilir.
- Armutlar alta, kürdanla delikler açılmış hamur kısmı üste gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yana dizilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamur kızarana kadar pişirilir.
- Servis ederken üzerine dondurma veya kaymak konulup, dövülmüş cevizle süslenir.
ELLERİNE SAĞLIK, HARİKA GÖRÜNÜYOR.....
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sila ne ilginç yaa armut mu :)
YanıtlaSilBu armut versiyonu ama elma veya ayva ile de yapılmaya uygun bir tarif :)
Sil