Yağsız Revani Nasıl Yapılır
Malzemeler:- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Yapılışı:
- Toz şeker ve su karıştırılıp bir kaç taşım kaynatılır.
- Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Oda sıcaklığında yumurtalar toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
- Yoğurt, kabartma tozu, irmik ve unda eklenerek mikserle bir kez karıştırılır.
- Yağlanmış unlanmış büyük kare borcama karışım dökülür.
- Önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca 5 dakika kadar sonra sıcak hamura soğuk şerbet dökülür.
- Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimlenir.
- Hindistan cevizi ile süslenir.
Dün yaptım ben de :)
YanıtlaSilSize de afiyet olsun.
SilÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık! :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil