23 Ekim 2019 Çarşamba

YAĞSIZ REVANİ

Revani tarifi
Yağsız Revani Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 4 adet yumurta                                 
  • 1 su bardağı toz şeker                  
  • 1 su bardağı yoğurt                       
  • 2 su bardağı un                          
  • 2 yemek kaşığı irmik                         
  • 2 paket kabartma tozu                      
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi                                                      
Şerbeti:
  •  3,5 su bardağı toz şeker
  •  4 su bardağı su
Yapılışı:
  • Toz şeker ve su karıştırılıp bir kaç taşım kaynatılır.
  • Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
  • Oda sıcaklığında yumurtalar toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  • Yoğurt, kabartma tozu, irmik ve unda eklenerek mikserle bir kez karıştırılır.
  • Yağlanmış unlanmış büyük kare borcama karışım dökülür.
  • Önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkınca 5 dakika kadar sonra sıcak hamura soğuk şerbet dökülür.
  • Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimlenir.
  • Hindistan cevizi ile süslenir.

4 yorum:

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...