Yağsız Revani Nasıl Yapılır
Malzemeler:- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı yoğurt
 - 2 su bardağı un
 - 2 yemek kaşığı irmik
 - 2 paket kabartma tozu
 - 1 adet portakal kabuğu rendesi
 
- 3,5 su bardağı toz şeker
 - 4 su bardağı su
 
Yapılışı:
- Toz şeker ve su karıştırılıp bir kaç taşım kaynatılır.
 - Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılıp, ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
 - Oda sıcaklığında yumurtalar toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
 - Yoğurt, kabartma tozu, irmik ve unda eklenerek mikserle bir kez karıştırılır.
 - Yağlanmış unlanmış büyük kare borcama karışım dökülür.
 - Önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
 - Fırından çıkınca 5 dakika kadar sonra sıcak hamura soğuk şerbet dökülür.
 - Şerbetini çekip soğuduktan sonra dilimlenir.
 - Hindistan cevizi ile süslenir.
 



Dün yaptım ben de :)
YanıtlaSilSize de afiyet olsun.
SilÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık! :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
Sil