Kamber Biberi Dolması Nasıl Yapılır
- 10 adet kamber biberi
- 1-1,5 su bardağı pirinç
- 2-3 yemek kaşığı domates püresi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım demet dereotu,maydanoz
Yapılışı:
- Pirinç sıcak suyun içinde su soğuyana kadar bekletilip, süzülür.
- Biberlerin üst kısmı kesilip kapak çıkartıldıktan sonra, tohumları temizlenip yıkanır.
- Zeytinyağında ince kıyılmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
- Pirinçlere domates püresi, baharatlar, maydanoz, dereotu ve tuz eklenir.
- Üzerinden bir parmak kadar boşluk bırakılarak biberlerin içi doldurulur.
- Biberlerin ağızları kesip ayırdığımız kapaklar ile kapatılıp, tencereye dizilir.
- Zeytinyağı, tuz ve yarısına gelecek kadar su eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılıp önce orta daha sonra kısık ateşte pişirilir.
- Ilıyınca servis tabağına alınır.
hem de vegan mmm, fotoğraflar çok güzel.
YanıtlaSilTariflerimin çoğu vegan en azından vejetaryen :)
Silİlham veren bir yemek tarifi daha.
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Hiç bir şey yapılmasa bile biberin görüntüsü çok hoş gerçekten, çok teşekkürler :)
Sil