Marmelatlı Çörek Tarifi
Kızılcık Marmelatlı Çörek Nasıl Yapılır
- 1 adet yumurta
- 50 gram eritilip soğumuş tereyağı
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1,5 çay bardağı ılık süt
- 3,5 su bardağı un
- Kızılcık veya istenen çeşitte marmelat
Yapılışı:
- Kızılcık marmelatı hariç, diğer malzemeler karıştırılır.
- Çok az ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Oda sıcaklığında üzeri örtülerek bir saat mayalandırılır.
- Bezelere ayrılıp, üzeri örtülür.
- Her beze çok az unlanmış tezgah üzerinde merdane ile olabildiğince ince açılır.
- Üzerine ince bir tabaka halinde kızılcık veya istenen marmelat sürülüp, yayılır.
- İnce uzun rulo halinde sarılır.
- Rulo kendi etrafında çevrilerek gül böreği gibi şekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, kontrol edilerek pişirilir.
- Üzerine pudra şekeri elenerek, servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.