20 Ekim 2019 Pazar

NARLI LOKUM

Narlı Lokum Tarifi
Narlı Lokum Nasıl Yapılır
Nar Lokumu Tarifi
Malzemeler: 
  • 2,5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı buğday nişastası 
  • Hindistan cevizi


Yapılışı: 
  • Narlar meyve sıkacağı ile sıkılıp, suyu çıkarıldıktan sonra süzülür.
  • Derin bir tencereye toz şeker ve buğday nişastası konulup, karıştırılır.
  • Nar suyu azar azar dökülerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırılarak kısık ateş üzerinde muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
  • Hindistan cevizi yayılmış bir tepsiye sıcakken dökülerek spatula ile üzeri düzeltilir.
  • Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup, bir gece bekletilir.
  • Ertesi gün kesme tahtası üzerine bütün olarak ters çevrilerek çıkartılıp, istenen ebatlarda bıçakla küp küp kesilir.
  • Kesilen yüzeyler hindistan cevizine iyice bulanarak, servis edilir.

4 yorum:

  1. çok severiim hazır yerim evde yaptın haa :) muhteşem güzel bir görüntüüü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de genelde hazır alıyordum ama çok nar olunca değerlensin istedim, fena da olmadı :)

      Sil
  2. Hoşgeldiniz, her zaman beklerim :)

    YanıtlaSil
  3. Bu haliyle biraz katı jöle kıvamında oluyor, pişirme aşamasında krem tartar eklerseniz lokuma daha çok benzeyeceğini düşünüyorum :)

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...