Narlı Lokum Nasıl Yapılır
Nar Lokumu Tarifi
Malzemeler:
- 2,5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı buğday nişastası
- Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Narlar meyve sıkacağı ile sıkılıp, suyu çıkarıldıktan sonra süzülür.
- Derin bir tencereye toz şeker ve buğday nişastası konulup, karıştırılır.
- Nar suyu azar azar dökülerek ve topaklanmaması için sürekli karıştırılarak kısık ateş üzerinde muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
- Hindistan cevizi yayılmış bir tepsiye sıcakken dökülerek spatula ile üzeri düzeltilir.
- Oda sıcaklığına gelince buzdolabına konulup, bir gece bekletilir.
- Ertesi gün kesme tahtası üzerine bütün olarak ters çevrilerek çıkartılıp, istenen ebatlarda bıçakla küp küp kesilir.
- Kesilen yüzeyler hindistan cevizine iyice bulanarak, servis edilir.
çok severiim hazır yerim evde yaptın haa :) muhteşem güzel bir görüntüüü :)
YanıtlaSilBen de genelde hazır alıyordum ama çok nar olunca değerlensin istedim, fena da olmadı :)
SilHoşgeldiniz, her zaman beklerim :)
YanıtlaSilBu haliyle biraz katı jöle kıvamında oluyor, pişirme aşamasında krem tartar eklerseniz lokuma daha çok benzeyeceğini düşünüyorum :)
YanıtlaSil