Yumurtalı Patates Dolması Tarifi
Yumurtalı Patates Dolması Nasıl Yapılır
- 6 adet büyük boy patates
- 6 adet yumurta
- 300 gram kaşar peyniri
- 150 gram beyaz peynir
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 adet büyük boy kırmızı biber
- Maydanoz
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Patatesler bir süre suyun içinde bırakılıp daha sonra fırça ile iyice fırçalanarak temizlenir.
- Kabuklarıyla birlikte çok da yumuşamadan haşlanan patateslerin üzerinden bıçakla biraz kesilerek kapak gibi çıkartılır.
- Patatesleri parçalamadan tatlı kaşığı yardımıyla kenarlarda bir parmak patates kalacak şekilde içi boşaltılıp, kazınır.
- İçinden çıkan patatesler ezilerek püre haline getirilir.
- Patates püresine yumurtaların beyazı, küp küp doğranmış kırmızı biber, haşlanmış mısır taneleri, beyaz peynir, kaşar peynirinin yarısı, maydanoz, karabiber ve tuz eklenip karıştırılarak iç hazırlanır.
- Patateslerin dışına fırça ile zeytinyağı sürülür.
- Patateslerin içine tereyağ parçaları konulduktan sonra iç malzemesi hepsine paylaştırılır.
- Bu aşamada yumurtaların sarısı da bütün olarak eklenir veya iç malzemesine karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında patatesler kızarıp, kumpir kıvamına gelene kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılan patateslerin üzerine kalan kaşar peyniri rendesi de paylaştırılıp eriyene kadar fırında tutulur.
- Maydanoz ve karabiberi de eklenerek sıcak servis edilir.
anaaa bu neee yapcam bunu tımıms :)
YanıtlaSilKahvaltıya, çay saatine, yemeğe günün her saatine uygun bir tarif :)
SilAyyyy bayıldım ve ilk fırsatta deneyeceğim
YanıtlaSilBen yazana kadar umarım deneyip beğenmişsinizdir :)
Sil