3 Ekim 2019 Perşembe

SÜT KARAMELİ ( DULCE DE LECHE )

Süt Reçeli Tarifi
Dulce De Leche Tarifi
Süt Karameli Tarifi
Malzemeler:
  • 1 litre yağlı süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 200 ml süt kreması
  • 1 çay kaşığı karbonat 
Yapılışı:
  • Karbonat eklenince sütün taşmaması için en derin tencere kullanılır.
  • Tencereye süt, süt kreması ve toz şeker konularak şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
  • Kaynamaya başlayınca kısık ateş üzerine alınıp, silme çay kaşığı karbonat eklenir.
  • Dibinin tutmamasına ve taşmamasına dikkat edilerek ara ara karıştırılır. 
  • Kısık ateş üzerinde rengi istenen koyuluğa ve kıvama ulaşana kadar kaynatılır.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kapatılıp, karıştırıldıktan sonra kavanoza boşaltılır.
  • İyice soğuyunca kavanozun kapağı kapatılıp, buzdolabında yaklaşık iki ay kadar saklanabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...