Dulce De Leche Tarifi
Süt Karameli Tarifi
- 1 litre yağlı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 ml süt kreması
- 1 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
- Karbonat eklenince sütün taşmaması için en derin tencere kullanılır.
- Tencereye süt, süt kreması ve toz şeker konularak şeker eriyene kadar orta ateşte kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateş üzerine alınıp, silme çay kaşığı karbonat eklenir.
- Dibinin tutmamasına ve taşmamasına dikkat edilerek ara ara karıştırılır.
- Kısık ateş üzerinde rengi istenen koyuluğa ve kıvama ulaşana kadar kaynatılır.
- Muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kapatılıp, karıştırıldıktan sonra kavanoza boşaltılır.
- İyice soğuyunca kavanozun kapağı kapatılıp, buzdolabında yaklaşık iki ay kadar saklanabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.