Köstebek Pasta Nasıl Yapılır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
- 1 poşet toz pastacı kreması
- 2,5 su bardağı soğuk süt
- 3-4 adet muz
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır.
- Yumurta beyazlarına toz şekerin yarısı eklenerek mikserle katılaşana kadar çırpılır.
- Başka bir kapta yumurta sarıları ile kalan yarım su bardağı toz şeker mikserle şeker eriyene kadar çırpılır.
- Yumurta sarılarının olduğu kaba zeytinyağı, süt, elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakao da eklenerek mikserle çırpılır.
- Toz şekerle çırpılmış yumurtanın beyazları spatula yardımıyla yavaş yavaş alttan üste söndürmeden karıştırılarak yumurta sarılarının olduğu karışıma eklenir.
- Hafifçe yağlanmış fırın kabına yayılıp, üzeri spatula ile düzleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Soğuyan kekten kurabiye kalıbı ile istenen çapta yuvarlaklar çıkartılır.
- Yuvarlakların aralarında kalan kek parçaları mutfak robotunda iyice parçalanıp, bekletilir.
- Toz krem şanti ve pastacı kremasına soğuk süt eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılıp buzdolabında bekletilir.
- Kekten çıkarttığımız yuvarlak parçaların üzerine bir tatlı kaşığı krema konulup muz dilimleri yerleştirilir.
- Muz dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde bir yemek kaşığı krema konulur.
- İyice ufalanmış kek kırıntıları ile kremanın üzeri kaplanarak elimizle yuvarlak şekil verilir.
- Servis tabağına alınıp, buzdolabında bekletilir.
- Ben kalabalık bir grup için yaptığımdan yukarıda verdiğim ölçülerin iki katına göre yaptım.Siz de bu miktarda yapmak isterseniz ölçüleri iki katı alarak yapabilirsiniz.
Pastaya bayıldım. bende deneyeceğim:) Çok güzel olmuş.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, beğeneceğinizi umuyorum, kolay gelsin :)
Sil