Köstebek Pasta Nasıl Yapılır
- 3 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 2 su bardağı un
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 
- 1 poşet krem şanti
 - 1 poşet toz pastacı kreması
 - 2,5 su bardağı soğuk süt
 - 3-4 adet muz
 
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve beyazları ayrılır.
 - Yumurta beyazlarına toz şekerin yarısı eklenerek mikserle katılaşana kadar çırpılır.
 - Başka bir kapta yumurta sarıları ile kalan yarım su bardağı toz şeker mikserle şeker eriyene kadar çırpılır.
 - Yumurta sarılarının olduğu kaba zeytinyağı, süt, elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakao da eklenerek mikserle çırpılır.
 - Toz şekerle çırpılmış yumurtanın beyazları spatula yardımıyla yavaş yavaş alttan üste söndürmeden karıştırılarak yumurta sarılarının olduğu karışıma eklenir.
 - Hafifçe yağlanmış fırın kabına yayılıp, üzeri spatula ile düzleştirilir.
 - Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrol edilerek pişirilir.
 - Soğuyan kekten kurabiye kalıbı ile istenen çapta yuvarlaklar çıkartılır.
 - Yuvarlakların aralarında kalan kek parçaları mutfak robotunda iyice parçalanıp, bekletilir.
 - Toz krem şanti ve pastacı kremasına soğuk süt eklenip, mikserle katılaşana kadar çırpılıp buzdolabında bekletilir.
 - Kekten çıkarttığımız yuvarlak parçaların üzerine bir tatlı kaşığı krema konulup muz dilimleri yerleştirilir.
 - Muz dilimlerinin üzerini kapatacak şekilde bir yemek kaşığı krema konulur.
 - İyice ufalanmış kek kırıntıları ile kremanın üzeri kaplanarak elimizle yuvarlak şekil verilir.
 - Servis tabağına alınıp, buzdolabında bekletilir.
 - Ben kalabalık bir grup için yaptığımdan yukarıda verdiğim ölçülerin iki katına göre yaptım.Siz de bu miktarda yapmak isterseniz ölçüleri iki katı alarak yapabilirsiniz.
 




Pastaya bayıldım. bende deneyeceğim:) Çok güzel olmuş.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, beğeneceğinizi umuyorum, kolay gelsin :)
Sil