Düğün Mantısı Nasıl Yapılır
Yağ Mantısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket karbonat (5 gram)
- 7,5-8 su bardağı un
Yapılışı:
- Unun yarısı derin bir kaba elenir.
- Ortası havuz gibi açılıp zeytinyağı, su ve karbonat da eklenip, yoğurulur.
- Tuz ve unun kalanı da azar azar eklenerek yoğurulur.
- Üstü örtüldükten sonra on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Hafif unlanmış tezgahta merdane ile orta kalınlıkta açılıp, kare kare kesilir.
- Kareler kapatılıp, hazırlanan mantılar kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
- Mantıların yenileceği kadarı çukur bir kaba alınıp üzerine sıcak su dökülerek kapak kapatılır.
- Kontrol edilerek istenen yumuşaklığa gelince suyu süzülür.
- Tabağa alınan mantıların üzerine istenirse sarımsak eklenmiş yoğurt dökülüp, nane ve karabiber serpilerek servis edilir.
- Mantılar iki üç ay boyunca bozulmadan saklanabildiğinden genellikle sahurda yenilmesi için ramazan ayı öncesinde veya çok miktarda önceden yapılıp düğün yemeklerinde yoğurtlanarak tüketilir.
- İstenirse üzerine yoğurt dökmeden çayın yanında kuru olarak da tüketilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.