22 Ocak 2021 Cuma

DÜĞÜN MANTISI

Düğün Mantısı Tarifi
Düğün Mantısı Nasıl Yapılır
Yağ Mantısı Tarifi
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 1 paket karbonat (5 gram) 
  • 7,5-8 su bardağı un
Yapılışı:
  • Unun yarısı derin bir kaba elenir.
  • Ortası havuz gibi açılıp zeytinyağı, su ve karbonat da eklenip, yoğurulur.
  • Tuz ve unun kalanı da azar azar eklenerek yoğurulur.
  • Üstü örtüldükten sonra on beş dakika kadar dinlendirilir.
  • Hafif unlanmış tezgahta merdane ile orta kalınlıkta açılıp, kare kare kesilir.
  • Kareler kapatılıp, hazırlanan mantılar kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu üzerine alınır.
  • Mantıların yenileceği kadarı çukur bir kaba alınıp üzerine sıcak su dökülerek kapak kapatılır.
  • Kontrol edilerek istenen yumuşaklığa gelince suyu süzülür.
  • Tabağa alınan mantıların üzerine istenirse sarımsak eklenmiş yoğurt dökülüp, nane ve karabiber serpilerek servis edilir.
  • Mantılar iki üç ay boyunca bozulmadan saklanabildiğinden genellikle sahurda yenilmesi için ramazan ayı öncesinde veya çok miktarda önceden yapılıp düğün yemeklerinde yoğurtlanarak tüketilir.
  • İstenirse üzerine yoğurt dökmeden çayın yanında kuru olarak da tüketilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...