7 Ocak 2021 Perşembe

KAYNAR

Kaynar Tarifi 
Kaynar Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 30 gram tarçın çubuğu 
  • 20 gram tane yeni bahar 
  • 20 gram zencefil 
  • 20 gram zerdeçal 
  • 20 gram havlıcan 
  • 10 gram karanfil
  • 10 adet tane karabiber 
  • 1 adet muskat 
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 litre su
Yapılışı:
  • Baharatlar irice parçalar haline gelecek şekilde havanda dövülür.
  • Derin bir tencereye baharatlar ve sıcak su konulup, kısık ateşte kaynatılır.
  • Toz şeker de eklenerek en az bir saat kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edilir.
  • Kıvamını alınca ocaktan alınıp, ince bir süzgeç yardımıyla süzülür.
  • Tercihen sıcak veya soğuk olarak servis edilir.
  • İstenirse üzerine iri dövülmüş ceviz parçaları veya ağartılmış bademler eklenir.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...