Kaynar Tarifi
Kaynar Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 30 gram tarçın çubuğu
- 20 gram tane yeni bahar
- 20 gram zencefil
- 20 gram zerdeçal
- 20 gram havlıcan
- 10 gram karanfil
- 10 adet tane karabiber
- 1 adet muskat
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 litre su
Yapılışı:
- Baharatlar irice parçalar haline gelecek şekilde havanda dövülür.
- Derin bir tencereye baharatlar ve sıcak su konulup, kısık ateşte kaynatılır.
- Toz şeker de eklenerek en az bir saat kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edilir.
- Kıvamını alınca ocaktan alınıp, ince bir süzgeç yardımıyla süzülür.
- Tercihen sıcak veya soğuk olarak servis edilir.
- İstenirse üzerine iri dövülmüş ceviz parçaları veya ağartılmış bademler eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.