23 Ocak 2021 Cumartesi

TARÇINLI CEVİZLİ KEK

Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi 
Tarçınlı Cevizli Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  •  4 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • Yarım su bardağı dolusu ceviz 
  • Pudra şekeri
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı ve süt de eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Un, kabartma tozu, tarçın ve iri dövülmüş ceviz de eklenip, mikserin düşük ayarı ile çok az karıştırılır.
  • Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 50 dakika kadar pişirilir.
  • Pişme aşamasında ilk 20 dakikada fırının kapağı asla açılmaz ve pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edildikten sonra fırından çıkartılır.
  • Kek kalıptan hafif soğuduktan sonra ters çevrilerek çıkartılıp servis tabağına alındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.  

4 yorum:

  1. oooo bir kek hayranı olarak teşekkür ediyoruum :)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim, tam bir kış keki tarçın kokulu :) Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ben de keklere cevizi çok yakıştırıyorum.

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...