Tarçınlı Cevizli Kek Tarifi
Tarçınlı Cevizli Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
- Yarım su bardağı dolusu ceviz
- Pudra şekeri
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı ve süt de eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu, tarçın ve iri dövülmüş ceviz de eklenip, mikserin düşük ayarı ile çok az karıştırılır.
- Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 50 dakika kadar pişirilir.
- Pişme aşamasında ilk 20 dakikada fırının kapağı asla açılmaz ve pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edildikten sonra fırından çıkartılır.
- Kek kalıptan hafif soğuduktan sonra ters çevrilerek çıkartılıp servis tabağına alındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
oooo bir kek hayranı olarak teşekkür ediyoruum :)
YanıtlaSilRica ederim, tam bir kış keki tarçın kokulu :) Sevgiler
YanıtlaSilCeviz ne yakışmıştır
YanıtlaSilBen de keklere cevizi çok yakıştırıyorum.
YanıtlaSil