26 Ocak 2021 Salı

TORİK TAVA

Torik Tava Tarifi 
Torik Tava Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 1 adet torik balığı 
  • 2 su bardağı mısır unu 
  • Tuz 
  • Zeytinyağı 
Yapılışı: 
  • Torik balığı baş parmak kalınlığında halka halka doğranır. 
  • Balığın kuyruk ve baş kısmı da kesilip, fileto gibi doğranır.
  • Doğranan balık dilimlerinin içindeki kanlı kısmı iyice yıkanıp, temizlendikten sonra bir süre daha suyun içinde bekletilir.
  • Tekrar yıkanıp, iyice kurulanır.
  • Mısır unu ve tuz karışımına iki tarafı da bulanır.
  • Önceden kızdırılmış zeytinyağında kızartılır.
  • Kızardıktan sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağı çektirilen balıklar servis tabağına alınır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...