Torik Tava Tarifi
Torik Tava Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Torik balığı baş parmak kalınlığında halka halka doğranır.
- Balığın kuyruk ve baş kısmı da kesilip, fileto gibi doğranır.
- Doğranan balık dilimlerinin içindeki kanlı kısmı iyice yıkanıp, temizlendikten sonra bir süre daha suyun içinde bekletilir.
- Tekrar yıkanıp, iyice kurulanır.
- Mısır unu ve tuz karışımına iki tarafı da bulanır.
- Önceden kızdırılmış zeytinyağında kızartılır.
- Kızardıktan sonra kağıt havlu üzerinde fazla yağı çektirilen balıklar servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.