Çikolatalı Mousse Tarifi
Çikolatalı Mousse Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 paket süt kreması (200 ml)
- 170 gram bitter çikolata
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı süt (100 ml)
Yapılışı:
- Süt kremasının yarısı ve süt bir kabın içine alınıp, kaynamaya başlayana kadar ısıtılır.
- Yumurtanın sarısı derin bir kaba alınıp, el çırpıcısı veya çatalla biraz çırpılır.
- Kaynamaya başlamış süt kreması ve süt karışımı ocaktan alınıp yumurta sarısına azar azar eklenerek, sürekli karıştırılır.
- Karışım soğumadan bitter damla çikolata veya çok küçük parçalara ayrılmış bitter paket çikolata eklenir.
- Sürekli karıştırılarak çikolatanın içinde erimesi sağlanır.
- Buzdolabında bekletilip soğumuş çırpma kabına, buzdolabında bekletilmiş kalan yarım paket süt kreması da eklenip katılaşana kadar mikserle çırpılır.
- Soğumuş çikolatalı karışıma çırptığımız katılaşmış süt kreması eklenip, kaşık yardımıyla köpüğünü söndürmemeye çalışarak alttan üste doğru yavaş yavaş karıştırılarak homojen bir kıvam alması sağlanır.
- Karışım kuplara veya istenirse kahve yanında servis etmek için kahve yanı bardaklarına dökülür.
- Buzdolabında bir kaç saat bekletilip, kıvam aldıktan sonra istenen şekilde süslenerek servis edilir.
- Tarif için; Happyfoodss teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.