Focaccia Tarifi
Focaccia Nasıl Yapılır
Malzemeler:- 5-5,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Domates, Yeşil sivri biber, Kırmızı soğan, Havuç, Siyah zeytin, Haşlanmış mısır, Kapya biber, Kuşkonmaz, Mantar, Brokoli, Biberiye gibi sebzelerden istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
- İnstant maya ve toz şeker unun yarısına karıştırılır.
- Ilık su, zeytinyağı, tuz da eklenir.
- Kalan un azar azar eklenerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğurulur.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elimizle açılarak istenen şekilde yerleştirilir.
- Hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar mayalanması için bekletilir.
- Kabaran hamurun üzerine istediğimiz sebzeler fazla kalın kesilmeden istenen şekilde yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kontrol edilerek üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişerken üzeri çok kızarırsa alüminyum folyo ile kapatılarak yanması önlenir.
- Alt kısmının da iyice pişmesi için pişme süresinin yarısında fırının alt rafına alınıp kontrol edilerek pişirilir.
- Piştikten sonra istenirse üzerine fırçayla zeytinyağı sürülüp, tuz serpilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.