8 Ocak 2021 Cuma

PATATESLİ KREP

Patatesli Krep Tarifi 
Patatesli Krep Nasıl Yapılır
Malzemeler: 

  • 4-5 adet haşlanmış patates 
  • 2 adet yumurta 
  • 5-6 adet taze soğanın yeşil yaprakları 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • Un
Yapılışı:

  • Patatesler haşlanıp, soyulduktan sonra çatal yardımıyla hiç pütür kalmayacak şekilde ezilir.
  • Ezilen patateslere, oda sıcaklığında tereyağı, tuz, karabiber ve taze soğanın yeşil yaprakları incecik kıyılarak eklenir.
  • Az az un eklenerek çok katı kıvamda olmayan bir hamur yoğurulup, mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
  • Tezgah unlanarak bezeler incecik açılır.
  • Yapışmaz tavada önlü arkalı pişirilip, tercihen sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...