Patatesli Krep Tarifi
Patatesli Krep Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4-5 adet haşlanmış patates
- 2 adet yumurta
- 5-6 adet taze soğanın yeşil yaprakları
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Un
Yapılışı:
- Patatesler haşlanıp, soyulduktan sonra çatal yardımıyla hiç pütür kalmayacak şekilde ezilir.
- Ezilen patateslere, oda sıcaklığında tereyağı, tuz, karabiber ve taze soğanın yeşil yaprakları incecik kıyılarak eklenir.
- Az az un eklenerek çok katı kıvamda olmayan bir hamur yoğurulup, mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
- Tezgah unlanarak bezeler incecik açılır.
- Yapışmaz tavada önlü arkalı pişirilip, tercihen sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.