28 Ocak 2021 Perşembe

MANDALİNA REÇELİ

Mandalina Reçeli Tarifi 
Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 1 kilogram küçük boy mandalina 
  • 1 kilogram toz şeker 
  • 1,5 su bardağı su 
  • 10-15 adet karanfil 
  • Yarım limonun suyu
Yapılışı:
  • Mandalinaların yaprakları ve sapları parçalanmadan çıkarılır.
  • Sıcak su dolu geniş bir kabın içine konulup, bir gece suyun içinde bekletilir.
  • Mandalinalar süzülüp, üzerine sıcak su eklenir.
  • Mandalinalar yumuşayıp, acı suyu çıkana kadar iki defa suyu değiştirilerek kaynatılır.
  • Süzülen mandalinaların dibine birer karanfil saplanır.
  • Tencereye su, toz şeker ve kalan karanfiller  konulup, şeker eriyene kadar kaynatılır.
  • Karanfil saplanmış mandalinalar da içine atılıp, önce orta sonra kısık ateşte kaynatılıp kıvam alınca ocaktan alınır.
  • Biraz soğuyunca mandalinalar tencereden çıkartılıp, kesme tahtasında kenarları bıçakla ortaya kadar kesilir.
  • Kenarları kesilen mandalinalar tekrar tenceredeki şurubun içine alınıp, bir taşım daha kaynatılır.
  • Koyulaşıp reçel kıvamı alınca limon suyu da eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
  • Mandalinalar kavanoza üst üste konulup, şurubu da dökülerek kapağı kapatılıp, ters çevrilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...