Mandalina Reçeli Tarifi
Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 kilogram küçük boy mandalina
- 1 kilogram toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- 10-15 adet karanfil
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Mandalinaların yaprakları ve sapları parçalanmadan çıkarılır.
- Sıcak su dolu geniş bir kabın içine konulup, bir gece suyun içinde bekletilir.
- Mandalinalar süzülüp, üzerine sıcak su eklenir.
- Mandalinalar yumuşayıp, acı suyu çıkana kadar iki defa suyu değiştirilerek kaynatılır.
- Süzülen mandalinaların dibine birer karanfil saplanır.
- Tencereye su, toz şeker ve kalan karanfiller konulup, şeker eriyene kadar kaynatılır.
- Karanfil saplanmış mandalinalar da içine atılıp, önce orta sonra kısık ateşte kaynatılıp kıvam alınca ocaktan alınır.
- Biraz soğuyunca mandalinalar tencereden çıkartılıp, kesme tahtasında kenarları bıçakla ortaya kadar kesilir.
- Kenarları kesilen mandalinalar tekrar tenceredeki şurubun içine alınıp, bir taşım daha kaynatılır.
- Koyulaşıp reçel kıvamı alınca limon suyu da eklenip, bir taşım daha kaynatılır.
- Mandalinalar kavanoza üst üste konulup, şurubu da dökülerek kapağı kapatılıp, ters çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.