Baharlı Kek Tarifi
Baharlı Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı toz karanfil
- 1 çay kaşığı yenibahar
Royal Icıng Malzemeleri:
- Kuş üzümleri sıcak su içinde bekletilip, süzülür, kurulandıktan sonra bir miktar una bulanıp fazlası silkelenir.
- Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
- Zeytinyağı ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu, baharatlar, dövülmüş ceviz ve kuru üzümler de eklenip, mikserin düşük ayarı ile çok az karıştırılır.
- Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kürdanla pişip pişmediği kontrol edilerek pişirilir.
- Kek kalıptan hafif soğuduktan sonra ters çevrilerek çıkartılıp, soğuması beklenir.
- Kekin üzerine royal ıcıng dökülecekse, yumurta akları, pudra şekeri ve bir kaç damla limon suyu eklenerek karışım beyazlaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpılır.
- Kekin üzerine royal ıcıng dökülüp, kurabiye ve istenen meyvelerle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.