15 Ocak 2021 Cuma

BAHARLI KEK

Baharlı Kek Tarifi 
Baharlı Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  •  4 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın 
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil 
  • 1 tatlı kaşığı toz karanfil
  • 1 çay kaşığı yenibahar 
Royal Icıng Malzemeleri: 
  • 1 adet yumurtanın beyazı 
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • Bir kaç damla limon suyu 
Üzerine:
  • Kurabiye, Portakal dilimi, Kumkuat, Güvem vb.
Yapılışı:
  • Kuş üzümleri sıcak su içinde bekletilip, süzülür, kurulandıktan sonra bir miktar una bulanıp fazlası silkelenir.
  • Oda sıcaklığında ki yumurtalar ve toz şeker mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Un, kabartma tozu, baharatlar, dövülmüş ceviz ve kuru üzümler de eklenip, mikserin düşük ayarı ile çok az karıştırılır.
  • Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, kürdanla pişip pişmediği kontrol edilerek pişirilir.
  • Kek kalıptan hafif soğuduktan sonra ters çevrilerek çıkartılıp, soğuması beklenir.   
  • Kekin üzerine royal ıcıng dökülecekse, yumurta akları, pudra şekeri ve bir kaç damla limon suyu eklenerek karışım beyazlaşıncaya kadar mikser yardımıyla çırpılır.
  • Kekin üzerine royal ıcıng dökülüp, kurabiye ve istenen meyvelerle süslenir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...