Ayvalık Lor Tatlısı Tarifi
Ayvalık Lor Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram tatlı lor
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket damla sakızlı vanilya
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı:
- Malzemelerin hepsi geniş bir kabın içinde hiç pütür kalmayıncaya kadar yoğurulur.
- Oldukça yumuşak kıvamdaki hamura arada elimiz yağlanarak şekil verilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirilir.
- Şerbeti için toz şeker ve su bir kaç taşım kaynatılır.
- Ocaktan almaya yakın limon suyu da eklenip bir taşım daha kaynatılır.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçince sıcak hamura sıcak şerbet dökülüp, şerbetini çekmesi için üzeri kapakla kapatılır.
- Soğuyunca servis edilir.
bayılırım Ayvalık lıyız zaten en sevdiğim bir bu bir de höşmerim tarif için çok teşekkür ederiz
YanıtlaSilBen bu tatlıyı daha çok seviyorum galiba höşmerim çok tatlı geliyor bana :) Benden de sevgiler...
SilÇok teşekkür ediyorum güzek,sağlıklı,yararlı bilgi ve tarifleriniz için.Sevgili öğrencim Evrim Demirci Soranlar sayesinde haberdar oldum sizden.
Sil