Sinkonta Tarifi
Balkabağı Sinkonta Tarifi
Balkabaklı Sinkonta Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram balkabağı
- 2 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı sirke
- Yarım limonun suyu
- 1-2 yemek kaşığı un
- Tuz
Üzerine:
- Yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- Kırmızı pul biber
- Nane
Yapılışı:
- Balkabakları yıkanıp, soyulduktan sonra çok kalın olmayacak şekilde dilim dilim doğranır.
- Çukur bir kabın içinde zeytinyağı, sirke, limon suyu, baharatlar, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve doğradığımız kabaklar konulup, iyice karıştırılır.
- Kuru soğanlar piyazlık doğranıp fırın kabına yayılır.
- Kuru soğanların üzerine doğradığımız bal kabakları sıralanır.
- İçinden kabakları aldığımız zeytinyağlı karışıma yarım çay bardağı su da eklenerek üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, fırın kabının üzeri yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatılarak bir saat kadar pişirilir.
- Son 15 dakikada fırının ısısı 160 dereceye indirilip, fırın kabının üzeri açılır.
- Kabakların üzerine un serpilip, kızarması sağlanır.
- Fırından çıkardıktan sonra üstüne çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve baharatlar eklenerek servis edilir.
Elinize sağlık hiç denemedim. Evde üç tane balkabağı var. Kesmesi zor. Ama her şey başlayasıya kadar Fırında geç pişmiyor mu? .ocakta denesek .sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Balkabağını pazarda sebze soyacağı ile parça parça soyuyorlar belki daha kolayınıza gelir. Ocakta da yapabilirsiniz ama fırın yemekleri daha lezzetli oluyor haliyle :) Sevgilerimle...
YanıtlaSil