İç bakla salatası tarifi
İç bakla salatası nasıl yapılır
Taze iç bakla salatası tarifi
İç bakla, börülce ve enginar; bu bölgede de bizim evde de en sevilen, en fazla tüketilen sebzelerden.İç baklayı fazla derin olmayacak şekilde boydan boya bıçakla çizerek çok çabuk ayıklayabilir, on beş dakika kadar haşlayarak çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İç baklanın yanında, yeşil kısımları soyulmuş soğan cücüğü, taze soğan veya taze sarımsak yiyebilirsiniz. Bir kilogram iç bakla için iki katı bakla almakta fayda var, çünkü iç baklaların dış kabukları çıkartılınca nerede ise yarı yarıya azalıyor.Yıl boyunca iç bakla yemek isterseniz, ayıklayıp beş dakika haşladığınız baklaların suyunu iyice süzdürüp, soğuduktan sonra buzdolabı poşeti ile derin dondurucuya koyarak her an yemeye hazır halde bekletebilirsiniz.- 1 kilogram iç bakla
- 2-3 litre su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Baklaların dış kabuğu bıçak ile boydan boya fazla derin olmayacak şekilde çizilir.
- İç baklalar parçalanmadan çıkartılır.
- Yıkadıktan sonra kaynayan suyun içine atılır.
- On, on beş dakika kadar biraz diri kalacak şekilde kontrol edilerek pişirilir.
- Süzgeçte süzdürüldükten sonra yağı ve tuzu eklenip, karıştırılır.
- Servis tabağına alınıp, ılık olarak servis edilir.