Muzlu mozaik pasta tarifi
Muzlu mozaik pasta nasıl yapılır
Bu sene muz üretimi çok mu fazlaydı bilemiyorum ama pazarlarda, marketlerde muz yığınları hiç eksik olmadı. Ben de bu muz bolluğundan yararlanıp, mozaik pasta tarifimi biraz değiştirerek muzlu mozaik pasta yaptım. Ani gelen misafirler ve ev halkının tatlı krizleri için her zaman dolapta hazır bulundurduğum klasik mozaik pastaya göre muzlu olan bu tarif daha çok tercih edildi. Ben karışımı hazırladıktan sonra iki üç paket halinde sararak buzluğa koyuyorum, böylece hem buzlukta daha az yer kaplıyor hem de buzu çözüldükten sonra artan kısmını tekrar geri koymak zorunda kalmıyorum.
Malzemeler:- 2 paket ülker petit beurre bisküvisi
- 1 paket Dr. Oetker kakaolu pastacı kreması
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı bütün fındık
- 1 su bardağı pirinç patlağı
- 1 su bardağı damla çikolata
- 5-6 adet Anamur muzu
Yapılışı:
- Hazır paket kakaolu pastacı kreması süt ile katılaşana kadar mikserle çırpılır.
- Bisküviler elimizle küçük parçalar halinde kırılır.
- Dilimlenmiş muzlar, fındıklar, damla çikolata ve pirinç patlakları karıştırılır.
- Hepsi birlikte karıştırıldıktan sonra yağlı kağıt veya naylon poşet ile sarılır.
- Buzlukta en az bir gün bekletilir.
- Servis edileceğinde bir kaç dakika buzdolabı dışında bekletilip, dilimlenir.