13 Mayıs 2012 Pazar

ÇOK YÖNLÜ BLOG ÖDÜLÜ

     Çok beğenerek izlediğim,blog arkadaşım Özlemaki'nin Yemek Günlüğü beni Çok Yönlü Blog Ödülüne layık görmüş.Çok çok teşekkürler,ödülümü aldım blog sayfalarım arasında ki en güzel köşede saklayacağım :) Ben de geleneği bozmayıp blog arkadaşlarıma  göndermeliymişim ama ben herkesi aynı heyecan ve takdir ile izliyorum.İzlediğim pek çok blogda bu ödülü almış.Ben de aralarında seçim yapamadım.En iyisi,beni izleyen,benim izlediğim tüm bloglara ayırt etmeden göndereyim diye düşündüm.

11 Mayıs 2012 Cuma

ELMALI AYVA TATLISI

Ayva tatlısı tarifi
Fırın poşetinde ayva tatlısı nasıl yapılır
Elmalı ayva tatlısı tarifi
     Yapılışı çok kolay, karamelize tadı ve rengi ile gerçekten çok hafif bu meyve tatlısını özellikle ağır yemek davetleri sonrasında tercih edebilirsiniz. Ayva tatlısının üzerine genellikle kaymak veya krem şanti konularak ikram edilir ama bizim gibi evinizde hayvansal hiç bir ürün tüketmeyen bir vegan var ise :) veya daha hafif bir tatlı istiyorsanız; siz de elmalı, üzümlü, tarçınlı, karanfilli bu alternatif aromatik tatlıyı, fırın torbasında pişirebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet ayva 
  • 12 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 adet rendelenmiş elma
  • 1 adet rendelenmiş ayva 
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz 
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 7 - 8 karanfil
  
Yapılışı:
  • Ayvalar yıkanıp, soyulur.
  • İki parçaya ayrılıp, ortada ki çekirdekli kısım temizlenir.
  • Çekirdekli kısım, renk vermesi için daha sonra kullanılmak üzere saklanır.
  • Kararmamaları için, limonlu su dolu bir kap içinde bekletilir.
  • Ayvaların her yeri toz şekere bulanır.
  • Elma ve ayva rendelenir, kalan toz şekerle karıştırılır.
  • Ceviz ve kuru üzümler de eklenir.
  • Karışım ayvaların ortasında ki çukurlara doldurulur.
  • Ayvalar fırın poşetine yerleştirilir.
  • Ayvaların çekirdekleri, tarçın çubukları ve karanfiller de eklenir.
  • Fırın poşetinin ağzı bağlanıp, bir kaç yerinden iğne ile delinir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, bir saat ayvalar yumuşayıp, renkleri değişene kadar pişirilir.

10 Mayıs 2012 Perşembe

İZMİRLİ YEMEK BLOĞU YAZARLARI BULUŞMASI

     Bu pazar ,çok güzel bir bahar gününde,çok güzel bir bahçede,hepsi birbirinden güzel insanların birbirinden lezzetli ikramlarıyla bol sohbetli,neşeli bir gün geçirdik.Yeni arkadaşlıklarla,paylaşımlarla bitmesini istemediğimiz bir gün oldu.

     Hazırlanan pastalar,börekler,salatalar hepsi çok güzel görünüyordu.Hepsinden bir parça alıp, tadına bakmak istedim ama o kadar çok çeşit vardı ki...
     Önce ki yazışmalarımızdan katılacak arkadaşlarımızın genelde tatlı şeyler yapacağını öğrenince, ben Pirinç salatası yaptım.Umarım, beğenilmiştir.
 Bu arada, bu güzel toplantıyı katılımları ile renklendirip,bizi yalnız bırakmayan Dr.Oetker,Yonca Gıda,Yuva Maya ve CHICCY Bijuteri'nin hepimize gönderdiği zarif hediyelere çok teşekkürler...

İzmirli Yemek Bloğu Yazarları toplantısına katılan Bloglar,

6 Mayıs 2012 Pazar

PİRİNÇ SALATASI

Pirinç Salatası Tarifi
Pirinç Salatası Nasıl Yapılır      
Malzemeler:
  • 2 su bardağı basmati pirinç 
  • 2 adet kapya biber 
  • 2 adet yeşil biber 
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır tanesi
  • 4-5 adet taze soğan 
  • Yarım demet maydanoz 
  • Yarım demet dereotu 
  • 2 adet limonun suyu 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Tuz  
Yapılışı:
  • Pirincin üzerine çıkacak kadar sıcak su konulup, yarım saat bekletilir.
  • Pirinçleri kırmadan, soğuk sudan geçirilip, süzülür.
  • İki su bardağı pirince, üç su bardağı su ve tuzu eklenerek pilav gibi pişirilir.
  • Piştikten sonra geniş bir kaba alınarak soğuması sağlanır.
  • Soğumuş pirince haşlanmış mısır taneleri, olabildiğince küçük doğranmış havuç, kırmızı ve yeşil biberler de eklenir.
  • Zeytinyağı, limon ve tuz karıştırılarak hazırlanan sos dökülüp, iyice karıştırılır.
  • Sosunu çekmesi için bir kaç saat dinlendirilir.
  • Taze soğanlar, dereotu ve maydanoz da doğranıp, salataya en son eklenir.
  • En üste birkaç yemek kaşığı daha zeytinyağı eklenerek servis edilir.

UNUTMA BİZİ


...Yirmi iki yaşlarındaydık öldürüldüğümüzde,
   Ey halkım unutma bizi,
   Henüz çocukluğumuzu bile yaşamamıştık.
   Bir kadın eline değmemişti ellerimiz .Bir sevgiliden mektup bile alamamıştık daha.
   Bir gece sabaha karşı, pranga vurulmuş ellerimiz ve ayaklarımızla çıkarıldık idam sehpalarına.
   Herkes tanıktır ki korkmadık,içimiz titremedi hiç.
   Mezar toprağı gibi taptaze,mezar taşı gibi dimdik boynumuzu uzattık yağlı kementlere.
   Asıldık ey halkım,unutma bizi.

        Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi ,hep birlikteyiz.
             Ey halkım unutma bizi,unutma bizi,unutma bizi,
                  Unutma bizi...

3 Mayıs 2012 Perşembe

DENİZ FASULYESİ SALATASI

Deniz fasulyesi salatası tarifi
Deniz fasulyesi salatası nasıl yapılır
     İlk bakışta deniz börülcesine benzeyen deniz fasulyesi, bünyesinde tuz barındırmadığından pişerken tuz ekleniyor ve içinde sert dalları bulunmadığından, haşlandıktan sonra soslanıp hemen servis edilebiliyor.Sadece zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip servis edebileceğiniz gibi; domatesli, sarımsaklı sos ile veya yoğurtlu, sarımsaklı sos ile de değişik lezzette salatalar, mezeler yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 demet deniz fasulyesi 
  • 2 - 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 2 - 3 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı tuz 
Yapılışı:
  • Deniz fasulyelerinin kök kısımları kesilip, temizlenir.
  • Bol su ile birkaç defa diplerinde toprak kalmayana kadar yıkanır.
  • Sirkeli suda biraz bekletilir.
  • Çatala gelecek uzunlukta kırılır.
  • Kaynamış suyun içine atılıp, biraz diri kalacak şekilde 10 dakika haşlanır.
  • Süzüldükten sonra yeşil renkte kalması için soğuk suyun içine atılır.
  • Tekrar süzgece alınıp, süzdürülür.
  • Deniz fasulyelerinin üzerine zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuz eklenir.

2 Mayıs 2012 Çarşamba

ENGİNAR DOLMASI BUKETİ

Enginar dolması tarifi
Enginar dolması nasıl yapılır
     Annem; ''pazardan enginar alırken tazesini seçmek için sapından tutup sallayınca, baş kısmının da ağırlığından sallanması gerekir'' derdi. Yıllarca enginar bilinmeyen, satılmayan bölgelerde yaşayınca bu bilgileri kullanıp, enginar seçme şansım olmamıştı, enginar adı altında ne bulduysak razı olmuştuk :) Aslında her zaman yaptığım enginar dolması için, çanak kısmı biraz daha büyük enginarları seçiyorum ama bu defa kalabalık misafir grubu için yaptığımdan ve normal boy bir enginar dolması diğer mezelerle birlikte çok geleceğinden küçük enginarları ikiye bölerek doldurup, buket şeklinde bir sunum yaptım. Küçük, taze enginarların satıldığı bir bölgede yaşıyor iseniz, bu tarif sadece görüntüsü için bile yapılmaya değer diye düşünüyorum. 
Malzemeler:
  • 10 adet küçük enginar  
  • 20 tatlı kaşığı pirinç 
  • 2 adet domates
  • Yarım demet taze soğan 
  • Yarım demet dereotu 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı zeytinyağı 
  • Tuz 
  • 1 adet kırmızı biber
Yapılışı:
  • Küçük taze enginarların üstten yarıya yakın kısmı ve sap kısımları kesilir.
  • Tam ortasından sapı ile birlikte ortadan ikiye ayrılır.
  • Enginarların ortasında ki (var ise ) tüylü kısımları ve kalın  dış yaprakları temizlenir.
  • Bıçak değen yerlerin kararmaması için tuzlu, bol limonlu su da bekletilir.
  • Temizlenen göbekler limon ile ovulur.
  • Kabukları soyulmuş domates, taze soğan, maydanoz, dereotu ince ince doğranır.
  • Her yarım dolmaya bir tatlı kaşığı olacak ölçüde pirinç iyice yıkanıp, eklenir.
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiber de eklenerek, dolma içi hazırlanır.
  • Yarım enginarlar büyük, yayvan bir tencereye dizilir.
  • İç malzemesi fazla taşırmadan göbeklere konulur.
  • Pirinçleri dağıtılmadan tencerenin dibine iki üç parmak kadar zeytinyağlı, limonlu su konulur.
  • Tencerenin kapağı kapatılıp, kontrol edilerek yarım saat kadar pişirilir.
  • Kırmızı biberden halka kesilip, içine sokularak buket şekli verilir.
  • Enginarlar ılık servis edilir.

1 Mayıs 2012 Salı

İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMI

Ve elbetteki,sevgilim,elbet,
                   dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya,
                                      dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle:işçi tulumuyla
                                                          bu güzelim memlekette hürriyet...    

1 Mayıs İşçinin Emekçinin Bayramı,tüm işçilere ,emekçilere ve emeklilere :) kutlu olsun. 

30 Nisan 2012 Pazartesi

PONPON KURABİYE

Ponpon Kurabiye Tarifi
Ponpon Kurabiye Nasıl Yapılır
Krema Dolgulu Kurabiye Tarifi
    
Malzemeler:
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 7 çay bardağı un 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri  
  • 1 paket kabartma tozu 
Kreması:
  • Yarım litre süt 
  • 3 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası 
  • 9 yemek kaşığı tozşeker 
  • 3 yemek kaşığı kakao 
Yapılışı:
  • Kreması için, toz şeker, nişasta, kakao karıştırılır.
  • Süt eklenir, sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Soğuması için bırakılır.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağı, yoğurt, kabartma tozu, pudra şekeri ve un yoğurulup, yumuşak bir hamur yapılır.
  • Üzeri kapatılıp, dinlenmeye bırakılır.
  • Dinlenen hamur, otuz adet bezeye ayrılır.
  • Bezeler elimizde avuç içi büyüklüğünde açılır.
  • Her bezenin içine, birer tatlı kaşığı soğumuş kremadan konulup, kapatılır.
  • Kurabiyelerin ek yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 30-40 dakika kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.

28 Nisan 2012 Cumartesi

HAYVANLAR ALEMİ KURABİYELERİ

Royal ıcıngli kurabiye tarifi
Royal ıcıngli kurabiye nasıl yapılır
Hayvan şeklinde kurabiye nasıl yapılır
    Değişik boyutlarda ki  hayvan ve çiçek kalıplarını kullanarak yaptığım kurabiyeleri royal ıcıng hazırlayıp, pastel tonlarda renklendirdim.Renklendirdiğim kurabiyelerin ana hatlarını göz önüne alarak, siyah royal ıcıng ile kontur çektim.Ayrı ayrı gruplar halinde kompozisyonlar oluşturunca, çocuk kitaplarında ki resimlere benzediler.Aslında her kompozisyon ayrı ayrı paketlenebilirdi ama ben hepsini renk uyumlarına göre, siyah düz bir tabak üzerine yerleştirip, dökülmemesi ve dış etkenlerden korunması için jelatinleyip kordela ile yanlarından bağladım.Kurabiye hamuru ve royal ıcıng için daha önce yaptığım tarifi kullandım.
     Tabakta ki kalplere gelince, iki büyük kalp evin annesi ve babası, orta büyüklükte ki evin küçük kızı Firuze, o minicik kalp ise o güzel aileye yeni katılan minik bebek İbrahim için...Dilerim kalpleri hep bir arada ve mutlulukla atar.
                
                                         Köpekler,Çam ağaçları ve Kelebekler
                                         Kelebek,Anne ve Yavru Fil,Çam Ağaçları
                                         Kelebek,Çam Ağaçları ve Ördek ailesi
                                         İnekler,Koyunlar,Kelebekler ve Çam Ağaçları
                                         Çiçekler,Çam Ağaçları,Kelebekler,Sincap,Salyangoz ve Kirpi
                                         Çam Ağaçları,Çiçekler,Kelebekler ve Tilkiler
                                         Hayvanlar Alemi Kurabiyelerinin paketlenmiş hali
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...