Cücük kavurması tarifi
Soğan cücüğü kavurması nasıl yapılır
Soğan cücüğü kavurması tarifi
Soğan zibeği kavurması tarifi
Çocukluğumuzda bahçelerde yeşil taze soğanların içinden uzamış cücükler kopartılır ya yemeklerin yanında taze soğan gibi yenilirdi yada yağda kavurup sadece yumurta kırılarak çok az malzeme ile çok lezzetli bir yemek yapılırdı.Sonra ki yıllarda o mevsimde Ege'de olamadığımız için cücük bulamadığımdan uzun süre yemedim sadece bir kez Ankara'da pazarda cücük satıldığını görmüş, hemen almıştım ama o kadar kartlaşmıştı ki sonuç tam bir hüsrandı.Nihayet geçen haftalarda tazesini buldum da yıllar sonra evdekilere de bu yemeği yapıp, tattırabildim :)
Malzemeler:
- 2 bağ cücük
- 5 - 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Cücüklerin ucunda ki tohum kısmı kesilip, atılır.
- Soğan cücükleri bir parmak kalınlığında halka halka doğranır.
- Zeytinyağı ile yumuşayana kadar kavrulur.
- Yumurtalar kırılıp, bir iki defa karıştırılarak pişirilir.
- Tuz ve karabiber eklenip sıcak servis edilir.