Çıtır gül böreği tarifi
Çıtır çıtır börek nasıl yapılır
Baklava yufkasından börek tarifi
Baklava yufkasını tatlılardan çok, tuzlu tariflerde kullandığımdan ve paketi açılmadan uzun süre evde saklanabildiğinden dolayı tercih ediyorum. Çıtır gül böreğini de daha önce baklava yufkasından yaptığım börekten artan altı adet yufkayı kullanarak on, on beş gün sonra yaptım.Kurumaması için iyice sarıp buzdolabında sakladığım, çıtırlığından bir şey kaybetmeyen yufkalarla görüntüsünü çok beğendiğim mini börekler yaptım. İç malzemesi olarak domatesli, biberli, lorlu bir karışım kullandım ve fırına koymadan önce zeytinyağı spreyi ile böreklerin üzerine çok az zeytinyağı püskürttüm. Çok kısa sürede hazırlanıp, pişirilen bu çıtır çıtır börekte istediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz.- 6 adet baklavalık yufka
- 150-200 gram lor
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- Maydanoz
- Karabiber
- Zeytinyağı
- Susam
- Baklavalık yufkalardan beş tanesi bütün olarak üst üste konulur.
- Yufkalar kısa kenarından üç, uzun kenarından dört parçaya kesilir.
- Kare parçaların köşeleri değişik yönlere bakacak şekilde üst üste konulur.
- 12 hazneli muffin kalıbı veya silikon tek kişilik kalıplar çok az yağlanıp; üst üste konulmuş kare yufkalar bastırılarak, yerleştirilir.
- Sulanmaması için çekirdekleri tamamen çıkartılıp minik minik doğranmış domatesler, biberler, maydanoz, lor, karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır.
- Bir yemek kaşığı iç malzemesi yufkaların ortasında oluşan çukur kısıma yerleştirilir.
- Kalan bir yufka da on iki parçaya bölünüp, iç malzemesinin üstü kapatılır.
- Zeytinyağı spreyi ile çok az zeytinyağı püskürtülür veya fırça ile çok az yağlanır.
- Susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış, 190 derece fırında yaklaşık 15 dakika kızarana kadar pişirilir.
- Biraz soğuyunca, kalıptan çıkartılarak servis edilir.