Patatesli kürdan böreği tarifi
Yufkalı patates köftesi nasıl yapılır
Kürdan böreği tarifi
Kürdana sosis ve yufka geçirilerek yapıldığını hatırladığım eski bir tariften esinlenerek, bizim gibi sosis yemeyenler için alternatif bir atıştırmalık hazırladım. Ben sosis yerine patates topları kullandım ama siz bu tarifi, sosis tüketiyorsanız hem sosisli hem patatesli karışık olarak yada vegan sosis kullanarak da yapabilirsiniz. Piştikten sonra şeklini bonbon şekere benzetince de adı bonbon patates olabilir diye düşündüm :)
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 3-4 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 1 adet yumurta
- 1-2 yemek kaşığı un
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
- Kızartmak için zeytinyağı
- Galeta unu
- Kürdan
- Haşlanan patateslerin kabuğu soyulup, sıcakken çatal ile iyice ezilir.
- Kaşar peyniri rendesi, yumurta ve baharatlar karıştırılarak yoğurulur.
- Şekil verilecek kıvamı alana kadar gerekirse un eklenir.
- Karışımdan minik minik patates topları yapılıp, galeta ununa bulanır.
- İki adet yufka, dört kat olacak şekilde katlanır.
- Metal bir kalıp veya kapak ile minik yuvarlaklar çıkartılıp, katları ayrılır.
- Kürdana sekiz yufka parçası, bir patates topu ve tekrar sekiz yufka parçası olacak şekilde dizilir.
- Derin bir kapta kızdırılmış zeytinyağına üçer, dörder tane atılarak kızartılır.
- Kızaranlar kağıt havlu üzerine alınıp, sıcak sıcak servis edilir.