Reyhan Şerbeti Tarifi
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır
Şerbet Tarifi
Reyhan şerbeti; kokusu, tadı ve hatta sadece rengi için bile yapılması gereken bir şerbet bence. Fotoğraftan ne kadar belli oluyor bilmiyorum ama boya katılmış gibi o kadar gerçek dışı, o kadar güzel ve berrak bir rengi var ki, sadece bir demet ottan bu rengin çıktığına inanmak gerçekten zor. Şeker oranını servis sırasında herkesin kendine göre ayarlayabilmesi için şerbeti biraz koyu kıvamda yapıp, istenen oranda su katarak tadını ayarlayabilirsiniz. Bol buz ile hatta reyhan şerbetinin bir kısmını buzlukta buz kalıplarında dondurup kullanarak, gazlı içeceklere alternatif olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
- 1 demet koyu renk yapraklı reyhan
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- 2 parça limon tuzu
- 1 litre sıcak su
- Reyhan yaprakları kopartılıp, iyice yıkanır.
- Mutfak robotunda parçalanan yapraklara, toz şeker ve limon suyu eklenip, karıştırılır.
- Tencere içine alınan karışıma, kaynar su ve limon tuzu eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılıp, soğuyana kadar bekletilir.
- Soğuduktan sonra süzgeçten geçirilip, cam bir sürahiye alınır.
- Buzdolabına konulup, soğutulur.
- Şerbetin bir kısmı buz kalıplarında dondurulup, bardaklara buz olarak paylaştırılabilir.
- Soğuk olarak servis edilir.