Yaz bitmeden bizim terasta yapmaya karar verdiğimiz Belgin'in akraba günü için, kakaolu rulo tatlı tarifinden uyarlayarak, Belgin'in en sevdiği yeşil, turuncu ve sarı renklerinde bir tatlı yaptım.Tatlının yapım aşamaları biraz oyalayıcı olsa da, sonuçta muhallebi yapmaktan farkı olmayan, istediğiniz renkleri kullanarak, çocuklarınız veya rengarenk şeyleri sevenler için yapabileceğiniz bir tatlı tarifi.
Malzemeler:
- 1,5litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 6 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- Gıda boyası ( kürdanın ucu ile alınacak kadar )
- Büyük dikdörtgen borcam tepsiye hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi yayılır.
- Üç renkli muhallebi yapmak için, malzemeler üçe ayrılır.
- Üç tencereye ayrılan sütlere un, buğday nişastası ve şeker eklenerek muhallebi pişirilir.
- Üç muhallebiye, istediğimiz üç ayrı renkte gıda boyası kürdanın ucu ile çok az eklenir.
- Mikser ile homojen bir renk elde edene kadar karıştırılır.
- Hindistan cevizi yaydığımız tepsiye pişirdiğimiz yeşil muhallebi dökülüp, yayılır, soğutulur.
- Turuncu renkte ki muhallebi pişirilip, soğumuş diğer muhallebinin üzerine yayılır, soğutulur.
- Sarı renkli muhallebi pişirilip, üçüncü kat olarak tepsiye dökülüp yayılır, soğutulur.
- Krem şanti süt ile çırpılıp, üçüncü katın üzerine eşit olarak yayılır.
- Buzdolabında bir gece bekletilir.
- Ertesi gün buzdolabından çıkartılan tatlı, bıçakla enine ortadan iki parçaya kesilir.
- Tatlı,metal bir spatula yardımı ile kenarlarından kaldırılıp, rulo yapılır.
- Parçalamadan streç film üzerine çıkartılır..
- Bir parmak kalınlığında dilimlenip, dilimler servis tabağına alınır.