İstiridye mantarı sote tarifi
İstiridye mantarı sote nasıl yapılır
Kavak mantarı sote tarifi
Mantar içerdiği protein değeri bakımından, et yemeyenler için vazgeçilmez bir besin kaynağı. Hemen her bölgede değişik yabani mantarlar olmasına rağmen, belki de talep olmadığından pazarlarda, marketlerde sadece kültür mantarı satılıyor. Yabani mantar olmadığı zamanlarda severek tükettiğimiz kültür mantarlarından biri de istiridye mantarı yada daha bilinen adı ile kavak mantarı. İstiridye mantarına sadece baharat ekleyip, kavurarak çok lezzetli bir yemek yapabilirsiniz. İstiridye mantarının sap kısımları daha sert olduğu için önce onları minik minik doğrayıp yağda yumuşayana kadar kavuruyorum daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek, pişiriyorum.
Malzemeler:
- 1 kilogram istiridye mantarı
- 2 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Bir kaç dal dereotu
- Tuz
- Mantarlar sadece bir kez sudan geçirilip, kağıt havlu ile iyice kurulanır.
- Mantarın sap kısımları minik minik doğranıp yumuşayana kadar zeytinyağı ile kavrulur.
- Halka halka doğranan kuru soğanlara, irice doğranmış kalan mantarlar da eklenir.
- Parçalamadan karıştırarak, mantarlar suyunu salıp tekrar çekene kadar iyice kavrulur.
- Baharatları ve tuzu da eklenerek, ocaktan alınır.
- İnce kıyılmış dereotu eklenerek, sıcak servis edilir.