Mozaik pasta tarifi
Mozaik pasta nasıl yapılır
Bisküvili pastalar
Herkesin bildiği bazı tarifler vardır; ilk ne zaman, nerede yediğimizi, ne zamandan beri yaptığımızı bile hatırlayamayız.Çoğu zaman evde kalan bisküvilerle, bir ölçüye bağlı kalmadan göz kararı yaptığım, çok basit ve hemen her zaman buzdolabında bulunan mozaik pasta da bu tariflerden biri.Genellikle içine yumurta da konulur ama ben yumurtayı çiğ olarak kullanmak istemediğimden, yumurta yerine süt kullanıyorum.Klasik mozaik pasta tarifinde değişiklik yapmak isterseniz, üzerine çikolatalı sos döküp, içine bütüne yakın fındık, ceviz koyup çok daha güzel, bambaşka bir pasta yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 paket petit beurre bisküvi
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu kakao
- Geniş ve çukur bir kabın içinde tereyağı eritilir.
- Süt, toz şeker ve kakao eklenir.
- Şeker eriyene, kakaoda hiç topak kalmayıncaya kadar karıştırılır.
- Minik minik kırılan bisküvi parçaları da eklenip, hepsi karıştırılır.
- Karışım yağlı kağıt üzerine alınıp, piramit şekli verilir.
- Pastanın kenarları da kapanacak şekilde, yağlı kağıtla paket yapılır.
- Her tarafı kapatılan paket buzluğa konulur.
- Buzlukta bekletilip, yenileceği zaman çıkartılıp, dilim dilim kesilerek servis edilir.