Çörek tarifi
Közlenmiş biberli çörek nasıl yapılır
Instant mayalı tarifler
Çay ile birlikte, yanında başka hiç bir şeye gerek olmadan ikram edilebilecek bu çöreğin benzerini daha önce hazır ekmek hamuru ile yapmıştım ama bu kadar düzgün görünümlü çörekler olmamıştı. Bu çöreği Yıldız'ın sayfasında görünce, çöreği biraz daha renklendirmek için közlenmiş biber ve peynirin yanına renk olsun diye maydanoz da ekledim. Siz de tercihinize göre iç malzemesini değiştirilerek, farklı çörek alternatifleri üretebilirsiniz.- 1 su bardağı bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 5 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Kırmızı biberler közlenip, çekirdekli kısımları ve kabukları temizlenir.
- Süzgece alınıp, süzdürülür.
- Un derin bir kaba elenip, ortası havuz gibi açılır.
- Bütün malzemeler eklenip, yoğurularak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamurun üzeri örtülüp, mayalanması için yarım saat bekletilir.
- Tekrar yoğurulup, tezgaha alınır.
- Unlanmış tezgahta merdane ile yarım santim kalınlığında dikdörtgen şeklinde açılır.
- Açılan hamurun üzerine közlenmiş kırmızı biberler boşluk kalmayacak şekilde dizilir.
- Beyaz peynir çatal ile ezilip, biberlerin üzerine yayılır.
- İnce kıyılmış maydanoz ve baharatlar da eklenerek hamur rulo yapılır.
- Rulodan iki parmak kalınlığında yuvarlaklar kesilip, fırın tepsisine dizilir.
- Tepside 25-30 dakika daha kabarması için bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirilir.