Ispanak kökü salatası tarifi
Ispanak kökü salatası nasıl yapılır
Kuzu ıspanağı salatası tarifi
Ispanak kökü salatasını daha önce denediniz mi bilmiyorum ama ben çoğu zaman sadece bu salatayı yapmak için kuzu ıspanağı dediğimiz minik pembe köklü ıspanaklardan alıyorum.Köklerini temizlemek için geçen zamanı saymazsak, 10-15 dakikada hazırlanan bu çok hafif lezzetli salatayı, tencerenin içine konulan buharda sebze pişirme aparatı ile, buharda ıspanak kökleri suya hiç değmeden haşlıyorum. Buharda pişirme aparatınız yoksa tencerede kapağını kapatarak çok az su ile haşlayıp daha sonra süzerek kullanabilirsiniz.Aslında sadece zeytinyağı ve tuz yeterli ama bu kadar rafine bir salata istemez iseniz; domates ve bir iki diş sarımsak ekleyerek hazırladığınız sosu üzerine dökerek servis edebilirsiniz.Bu mevsim de domatesler kullanılacak durumda olmadığından ben kış için hazırladığım şişe domateslerden kullandım.
Malzemeler:
- 1-1,5 kg kuzu ıspanağının kökleri
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- İstenirse, sarımsaklı domatesli sos
- Kuzu ıspanaklarının kökleri iyice yıkanıp,temizlenir.
- Sirkeli su içinde bekletilir.
- Sapları köklerden ayrılmadan üç parmak uzunluğunda kesilir.
- Tencerede buharda pişirme aparatında veya çok az su ile sadece 10-15 dakika haşlanır.
- Süzgece alınıp, suyu süzdürülür.
- Zeytinyağı ve tuzu eklenip karıştırılarak ılık servis edilir.
- Zeytinyağında, dövülmüş sarımsakları biraz çevirip, küp doğranmış domatesleri de ekleyerek domatesli sos hazırlayıp salatanın üzerine dökebilirsiniz.