Yoğurtlu deniz fasulyesi nasıl yapılır
Malzemeler:
- 1 demet deniz fasulyesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- 250 gram yoğurt
- Pul biber
Yapılışı:
- Deniz fasulyelerinin kök kısımları kesilip, temizlenir.
- Bol su ile birkaç defa diplerinde toprak kalmayıncaya kadar yıkanır.
- Sirkeli suda biraz bekletilir.
- Çatala gelecek uzunlukta kırılır.
- Kaynamış suyun içine atılıp, biraz diri kalacak şekilde 10 dakika haşlanır.
- Süzüldükten sonra yeşil renkte kalması için soğuk suyun içine atılır.
- Tekrar süzgece alınıp, süzdürülür.
- Deniz fasulyelerinin üzerine zeytinyağı ve limon suyu eklenir.
- Çırpılmış yoğurda çok az tuz ile dövülmüş sarımsaklar eklenir.
- Sarımsaklı yoğurt fasulyelerin üzerine dökülür.
- İstenirse yoğurdun üzerine çok az zeytinyağı gezdirilip, pul biber eklenir.