Ayçekirdekli minik ekmekler nasıl pişirilir
Kahvaltı için çörek nasıl yapılır
Hafta sonu kahvaltılarınızda ekmek yerine de geçebilecek bu minik çöreklerin içine isterseniz lorlu, maydanozlu iç hazırlayıp poğaça gibi kapatarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet Dr.Oetker instant maya
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ayçekirdeği
Yapılışı:
- Elenmiş un, instant maya ve toz şeker geniş bir kap içinde karıştırılır.
- Yumurtanın akı, süt, zeytinyağı ve ılık su da eklenir.
- Ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üzeri streç film ile örtülüp, ılık bir yerde yarım saat mayalandırılır.
- İki katına ulaşan hamurdan parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bezeler aralıklı dizilir.
- Yumurtanın sarısı fırça ile bezelerin üzerine sürülüp, ayçekirdekleri de serpilerek, tepside 15 dakika kadar daha bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırına konulup, yarım saat kadar pişirilir.