Kereviz sapı turşusu tarifi
Kereviz sapı turşusu nasıl yapılır
Kerevizlerin taze yeşil saplarını annem içi dolu patlıcan turşusu yaptığında, patlıcanları bağlamak için kullanırdı ve o baharlı tadı severdim.Sonra sadece kereviz saplarından yapılan turşuyu, bir dönem Kıbrıs'ta çalışırken öğle yemeği yediğimiz lokantada hemen her yemeğin yanında ikram olarak geldiğinde görüp, tadını beğenmiştim.Siz de denemek isterseniz, taze sapları ayırıp her zaman yaptığınız turşu suyu ile kereviz sapı turşusu kurabilirsiniz.
Kereviz sapı turşusu nasıl yapılır
Kerevizlerin taze yeşil saplarını annem içi dolu patlıcan turşusu yaptığında, patlıcanları bağlamak için kullanırdı ve o baharlı tadı severdim.Sonra sadece kereviz saplarından yapılan turşuyu, bir dönem Kıbrıs'ta çalışırken öğle yemeği yediğimiz lokantada hemen her yemeğin yanında ikram olarak geldiğinde görüp, tadını beğenmiştim.Siz de denemek isterseniz, taze sapları ayırıp her zaman yaptığınız turşu suyu ile kereviz sapı turşusu kurabilirsiniz.
Malzemeler:
- 5 - 6 adet kerevizin taze yeşil sapları
- 1 litre kaynatılıp soğutulmuş su
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 5 - 6 adet limontuzu
- 1 baş sarımsak
- Kerevizlerin taze yeşil sapları ayrılıp, yıkanır.
- 4 - 5 parmak uzunluğunda kesilir.
- Tencerede 5-10 dakika üzerine çıkacak kadar su ile biraz haşlanır.
- Soğuduktan sonra süzülür.
- Kavanoza aralara sarımsak dişleri konularak sıkıca doldurulur.
- 1 litre suyun içinde kaya tuzu, limontuzu, tozşeker eritilir.
- Sirke de eklenip, turşu suyu hazırlanır.
- Kereviz saplarının üzerini geçene kadar turşu suyu doldurulur.
- En üste kereviz yaprakları konulur.
- Kaynar suda bekletilmiş, hiç kullanılmamış temiz bir kapakla kavanoz sıkıca kapatılır.