Bonibonlu şekerlemeli çikolata nasıl yapılır
Şekerlemeli çikolata tarifi
Çikolata dilimleri tarifi
Okullar tatile girmiş çocuklar da evdeyken, çocuklarınızla birlikte bu rengarenk çikolata dilimlerinden yapabilirsiniz. Ben kiloluk aldığım çikolatanın bir kısmını eritip, evde bulunan kişniş şekerlerinden, damla çikolatalardan ve bonibonlardan kullandım ama siz belli bir ölçüye bağlı kalmadan, istediğiniz kadar çikolatayı benmari usulü eritip, rengarenk bonibonlar ve şekerlemeler ile renklendirip, isterseniz daha önce yaptığım fındıklı çikolata tarifinde ki gibi kuruyemişler, değişik tatlar da ekleyebilirsiniz.Gerçi bu tarifi yapmak için, evde çocuk olmasına da gerek yok çünkü bu rengarenk görüntülü çikolata dilimlerini kahve yanına ikram olarak da hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler: - 500 gram kuvertür bitter çikolata
- Bonibon
- Kişniş şekeri
- Damla çikolata
- Pişirme kağıdı
- Çikolata bıçakla olabildiğince ince kıyılıp, tercihen metal bir kap içine alınır.
- Derin bir tencerede su kaynatılır.
- Çikolataları koyduğumuz kap suya değmeyecek şekilde, tencerenin üzerine oturtulur.
- Arada karıştırılarak, çikolatanın tamamen erimesi sağlanır.
- Eriyen çikolata ince bir tabaka halinde pişirme kağıdının üzerine kaşığın tersi ile yayılır.
- İstenen şekerlemeler, bonibonlar çikolatanın üzerine serpiştirilir.
- Oda sıcaklığında donmaya başlayan çikolata bıçakla üçgen, kare nasıl isteniyorsa kesilir.
- Kesilen üçgen, kare dilimler oda sıcaklığında donduktan sonra buzdolabına konulur.
- Bir süre buzdolabında bekletildikten sonra servis edilir.