Limonlu cheesecake tarifi
Limonlu cheesecake nasıl yapılır
Aspirli cheesecake nasıl yapılır
Cheesecake tarifi
Geçen gün bir arkadaşım cheesecake tarifi sorunca farkettim ki, arşivimde hemen her gün fotoğraflarını görüp kanıksayarak, paylaştığımı sandığım çok sayıda cheesecake varmış ama onları meğer sadece ben görüyormuşum :) Mevsim meyveleriyle sık sık cheesecake yapmama rağmen nedense paylaşmamışım. Limonlu lezzetleri seven herkesin seveceğini düşündüğüm bu cheesecake için, rengi daha sarı olsun diye yalancı safran da denilen aspiri çok az sıcak suda bekletip, süzerek suyunu kullandım.
Malzemeler:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 500 gram labne
- 200 ml süt kreması
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun kabuğu
- 2 adet limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1, 5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı safran veya aspir
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Bisküviler mutfak robotunda un haline gelene kadar parçalanır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağ bisküvi kırıntıları ile iyice karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilen 24 santim çapındaki kelepçeli kalıba karışım iyice bastırılarak yayılır.
- Kelepçeli kalıp buzdolabında 10-15 dakika kadar bekletilir.
- Labne peyniri süzgece alınıp, suyu iyice süzdürülür.
- Labne peyniri, süt kreması ve toz şeker mikserle katılaşana kadar çırpılır.
- Yumurtalar karışıma birer birer kırılarak çırpmaya devam edilir.
- Mısır nişastası, limon kabuğu rendesi ve vanilya da eklenerek çırpılır.
- Karışım buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın üzerine dökülür.
- Pişerken üzerinin çatlamaması için, fırına dayanıklı küçük bir kabın içine su konularak kelepçeli kalıbın yanına yerleştirilir.
- Kelepçeli kalıpta fırına konulup, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
- Fırın soğuyana kadar fırın kapağı hafif aralık bırakılarak cheesecake içinde bekletilir.
- Limon kabuğu rendelenip, limonlar sıkılır.
- Bir tatlı kaşığı kadar aspir, yarım çay bardağı sıcak su içinde bekletilip; rengi çıkınca süzülür.
- Nişasta suyla açılıp, şeker, limon suyu ve kabuk rendesi de eklenerek muhallebi gibi pişirilir.
- Pişmeye yakın renk vermesi için, aspirli su karıştırılır.
- Renginin çok sarı olması istenmezse aspir kullanmaya gerek olmadan doğal renginde de bırakılabilir.
- Soğumuş olan cheesecake üzerine henüz ılık haldeki sos dökülüp, düzgünce yayılır.
- Buzdolabında en az 4 - 5 saat veya bir gece dinlendirilir.
- Buzdolabında iyice donduktan sonra servise yakın kelepçeli kalıptan çıkarılır.
- Servis tabağına alınır.